Het onderwijs is één de belangrijkste pijlers van onze maatschappij. En de mensen die in het onderwijs werkzaam zijn leren kinderen niet alleen lezen, schrijven en rekenen, maar ook om kinderen zelfvertrouwen te geven. Als er iets is waar Amy Maplethorpe goed in is, dan is dit in lesgeven.

Amy Maplethorpe geeft spreekvaardigheid en taalles op de Raymond Ellis Elementary School in het Amerikaanse Round Lake. Veel van Amy’s leerlingen hebben een neurologische aandoening waardoor ze problemen bij de samenwerking tussen de verschillende zintuigen hebben.

Toen Amy aan het surfen op het internet was, zag ze een foto van een stoel met halve tennisballen erop geplakt. Dit bracht haar op het briljante om haar studenten met sensorische integratie stoornis te helpen: een stoel met halve tennisballen op de zitting en rugleuning!

Deze stoelen worden gebruikt voor studenten die moeite hebben met het verwerken van informatie van hun zintuigen op prikkels van de buitenwereld. Tennisballen op de zitting en de rugleuning geven stevige houvast en prikkelen de zintuigen. Leerlingen met autisme, het syndroom van Down of met sensorische integratie stoornis hebben baat bij zo’n stevige, voelbare grip, schrijft de school op Facebook.

Facebook / Raymond Ellis Elementary School

FACEBOOK / RAYMOND ELLIS ELEMENTARY SCHOOL

Sinds Amy’s “tennisbal stoel” wordt gebruikt, heeft de school een duidelijke verbetering waargenomen bij de leerlingen die extra zorg nodig hebben.

De leerlingen in de eerste klas, die de stoel gebruiken zijn rustiger, geduldiger en vonden het gemakkelijker om naar instructies te luisteren, vertelde Amy aan de Huffington Post.

De school gepubliceerde foto’s van de ingenieuze stoel van Amy, en er kwamen al snel reacties uit de hele wereld. Deze waren overweldigend positief, en er werd gevraagd naar een duidelijke instructie om ook zo’n stoel te maken. Daarom heeft de school ervoor gekozen om deze op het internet te plaatsen :

Bedankt voor de grote belangstelling voor onze tennisbal stoelen. Het is zo goed om te horen dat studenten uit hele wereld van deze stoelen gebruik gaan maken!

Je hebt een stoel met een harde zitting en leuning nodig, een aantal doorgeknipte tennisballen, een vrolijk stof en lijm.

1. Verdeel lijm over de zitting van de stoel. Plak met lijm een mooie stof op het oppervlak.

2. Halveer de tennisballen en plak ze op de gestoffeerde stoel met een sterke lijm.

3. De overtollige stof kan onder de stoel met lijm worden bevestigd.

Wikipedia

WIKIPEDIA

We denken dat Amy’s “tennisbal stoel” een geweldig idee is, dat kinderen over de hele wereld kan helpen! Deel deze briljante uitvinding met je vrienden!